Procedure

Leuk dat je enthousiast bent voor het kopen van een woning in het nieuwbouwproject De Groene Prins in Den Haag. De belangrijkste informatie lees je op deze website en als je vragen hebt kun je te allen tijde bellen met een van de makelaars.

Met de Woningzoeker navigeer je eenvoudig door het plan om de kenmerken van de verschillende type woningen en de plattegronden te bekijken. Ook zijn er exterieur- en interieur impressies gemaakt, zodat je alvast een idee krijgt hoe dit nieuwbouwproject straks er uit zal komen te zien. Let wel dit is een impressie.

Je vindt op de website, naast de uitgebreide informatie over het project, ook de verkooptekeningen per bouwnummer en overige verkoopdocumenten. 

Wil jij ook een karakteristieke en eigentijdse woning kopen bij De Groene Prins? Vul online het inschrijfformulier in of neem contact op met de makelaar. Een inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Per huishouden wordt slechts 1 inschrijving geaccepteerd.

Inschrijven

Vul op het online inschrijfformulier je gegevens in, vertel ons waarom je enthousiast bent over De Groene Prins en geef aan welke bouwnummers jouw voorkeur hebben. Als wij jou je eerste keuze niet kunnen aanbieden, zullen wij kijken naar de door jou opgegeven overige voorkeuren. Mocht daarvan een bouwnummer beschikbaar zijn, dan bieden we jou die aan.

De inschrijving voor De Groene Prins opent op donderdag 4 april 2024 om 13.00 uur en sluit woensdag 17 april 2024 om 17.00 uur. Maandag 22 april 2024 wordt de uitslag van de toewijzing bekend. Als we je blij kunnen maken met een woning in De Groene Prins, krijg je hiervan telefonisch bericht. Heb je geen woning toegewezen gekregen, dan word je hiervan vanzelfsprekend ook op de hoogte gesteld en noteren we je graag als reserve-kandidaat.

Degene die een bouwnummer toegewezen krijgt, wordt door de makelaar uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens dit gesprek licht de makelaar het plan en de verdere procedure nog eens toe en natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen. Aan het einde van het gesprek zal er een tekenafspraak worden ingepland. Bij positief besluit wordt op die datum de overeenkomst getekend. Als je toch niet tot koop wenst over te gaan, vernemen wij dat graag uiterlijk 24 uur voor de tekenafspraak.

Financiële check

Om in aanmerking te komen voor een woning in De Groene Prins, is het raadzaam om direct bij je inschrijving een zogenaamde ‘financiële check’ te overhandigen. Hiermee toon je aan dat je de woning naar keuze kunt financieren. Het is niet verplicht, maar het is wel een pre bij de toewijzing van de woningen. Je kunt dit formulier laten invullen door de hypotheekverstrekker of je bank. De makelaar kan je hier ook bij helpen.

Financieringsgesprek

Voor de koop van een nieuwe woning is het belangrijk om je financiële mogelijkheden te weten. Wil je meer informatie over de mogelijkheden? De makelaars geven je graag een advies.

waardebepaling

Als je op dit moment een koopwoning bezit, is het voor jezelf en voor het financiële plaatje wellicht waardevol om goed zicht te hebben op de waarde van de huidige woning. Hiervoor kun je eveneens terecht bij de makelaar van De Groene Prins; Frisia Makelaars of Reichman & Rommelaar.